pondělí 23. prosince 2013

Pás podruhé - 10.7 km

S potěšením musím konstatovat, že horečka mně tentokrát nesklátila, a tedy běh pod střechou je vážně v něčem únosnější.

Mám pocit, že většinu podstatného jsem napsala už minule, takže jen ve zkratce. Pokračovala jsem dneska s "intervaly". V uvozovkách proto, že to jedu spíš jak mně v tu chvíli baví než že bych dodržovala nějaký plán.  Nejprve jsem poctivě začla pomalu, potom jsem zkoušela jak rychle se dá ještě rozumně běžet. Zjistila jsem že těch 16km/h se na chvíli dá. Stroj umí asi až 20km/h ale těch 16 je nejvyšší hodnota která se dá navolit jedním stisknutím tlačítka. Takže jsem usoudila, že to mi jako maximum stačí.

Stvůrostroj mimo jiné ukazuje na displeji tečkami na jakém jste místě na virtuálním 400m okruhu. Je to příjemné na sledování, takže jsem se ustálila na cyklování jedněch 400m 16km/h, druhých 400m 10km/h. Těch 10 mi připadalo v kontrastu jako velmi odpočinkové tempo. A to je dobře, to je moc dobře.

Jak mám tendenci při běhu neustále něco počítat, trávila jsem čas (mimo poslouchání úžasného nového alba Ayreonu) přepočítáváním kolik by mi měly ty okruhy trvat na různých rychlostech. Abych to nemusela příště počítat, udělala jsem si doma tabulku. Doufám že to tu čte aspoň jeden milovník čísel a ocení to :)



A místo mapy nabízím zas graf tepu, ty jednotlivé kruhy jsou tam moc pěkně vidět. Btw tenhle graf je přímo z mobilní aplikace iSmoothRun, kterou tímto doporučuju. Hezčí graf než runkeeper a strava dohromady. Škoda jen, že na tom páse mizerně měří rychlost.


Cíle na další rok

Počítání rychlostí v duchu samozřejmě vede i k uvažování, jak by to vypadalo kdybych takhle běžela 10k, půlmaraton, maraton... A navíc nám končí rok, a je čas vymýšlet cíle. (Ok, já na tohle normálně nehraju, ale teď se mi to hodí do krámu) Tak tedy. Líbilo by se mi zaběhnout 10 km pod 50 minut, momentálně to mám těsně pod 57. Půlmaraton bych chtěla aspoň jednou běžet na oficiálním závodě a ideálně pod dvě hodiny. momentálně mám na kontě jen jeden tréninkový terénní za 2:25. No a kdyby všechno šlo opravdu dobře tak třeba i ten maraton.
Všechno to samozřejmě záleží na tom jestli kolena a celkový stav dovolí trénovat. Je to možná spíš taková vize, než cíle bez jejichž splnění se neobejdu, ale uvidíme, uvidíme.

1 komentář:

  1. Jako milovník čísel a grafů oceňuji tabulku i čísla! (Sám si často ze svých běhů generuji obojí).

    OdpovědětVymazat